Werkbegeleidersfestival ZIA

Vorige week vond in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen het eerste werkbegeleidersfestival van Zorg Innovatie Academie (ZIA) plaats: “De werkbegeleider van de toekomst met de student van nu”. Zo’n 120 werkbegeleiders vanuit de Zonnehuisgroep Vlaardingen, Argos Zorggroep, Frankelandgroep, Careyn en Franciscus Gasthuis & Vlietland bezochten het evenement. Ook waren er zo’n 20 laatstejaars zorgstudenten aanwezig.

Het werkbegeleidersfestival

Doel van het werkbegeleidersfestival was om de werkbegeleiders, praktijkopleiders en studenten een leuke middag te bezorgen én te informeren en inspireren. De kick-off van het festival, in de vorm van een inspirerende Werkgelukshow, was in handen van de Gelukzusters. Zij namen, in een spetterende spelshow, de deelnemers mee in een interactief programma over wat je zelf kunt doen aan je eigen werkgeluk, vitaliteit en een goede samenwerking (ook als je elkaar niet vaak ziet). Daarna werden er diverse interessante workshops aangeboden.

De middag werd geopend met een gezamenlijke lunch en afgesloten met een hapje en een drankje om te kunnen netwerken. De organisatie kijkt terug op een geslaagde middag! Ook de bezoekers waren enthousiast: “Hierdoor ervaar ik echt eens waardering voor mijn rol, er wordt gezien en begrepen waar we als werkbegeleiders allemaal tegenaan lopen. Een middag speciaal voor ons, dat voelt heel bijzonder en het is ook erg leuk om de collega’s vanuit andere organisaties tegen te komen.”

Bekijk hier het online fotoalbum​​​​​ of hieronder de aftermovie: