Taaltraject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Vlaardingen

Maandag 4 maart zijn zes kandidaten van Stroomopwaarts en vier kandidaten vanuit gemeente Nissewaard  gestart met het LLO-Taaltraject van de Zorg Innovatie Academie (ZIA) i.s.m. Stroomopwaarts en hun partners in het kader van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Alle kandidaten hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en willen graag werken in de zorg. 

Taal is de grote uitdaging

Vaak hebben de kandidaten al een opleiding in hun eigen land gevolgd op verschillende niveaus. Taal is echter de grote uitdaging bij deze groep en als ze al in de zorg in hun thuisland hebben gewerkt, dan hebben ze niet altijd een goed beeld van hoe het hier in Nederland er aan toe gaat en wat er van ze verwacht wordt.

Doel

Het doel van dit voortraject is: oriëntatie op zorg, groeien in taal (beroepsgericht Nederlands), behalen van een praktijkverklaring assistent dienstverlening, uitstroom naar betaald werk in de zorg of uitstroom naar zorgopleiding op mbo niveau 1 of niveau 2.

Stagelopen in de zorg

De kandidaten gaan gedurende vier maanden (maart – juli 2024) twee dagen per week stagelopen bij een zorgorganisatie en op de maandagen van 9:00 uur tot 13:00 uur naar school bij Albeda Zorgcollege in Vlaardingen. Zorgorganisaties Zonnehuisgroep Vlaardingen, Gemiva, Careyn en Anna voor zorg zijn nauw betrokken bij dit maatwerktraject. De kandidaten hebben inmiddels al een intakegesprek gehad met praktijkbegeleiders van deze organisaties en zijn toegelaten tot dit traject. Als het van beiden kant bevalt, dan kunnen de kandidaten daar blijven werken.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het LLO-Taaltraject? Neem dan contact op met: Sue-Allen Manuel via: s.manuel@zia.nu.

Lees ook: Ondertekening convenant samenwerking sectorale aanpak zorg (stroomopwaarts.nl)