JINC en ZIA organiseren zorgdag voor vmbo-leerlingen

Dinsdag 16 januari 2024 hebben zo’n 60 leerlingen van het Lentiz | Geuzencollege bij Albeda Zorgcollege locatie Buys Ballotlaan in Vlaardingen kennis gemaakt met de sector zorg & welzijn.

De vmbo-leerlingen hebben onder begeleiding van professionals van de Frankelandgroep, Zonnehuisgroep Vlaardingen en Careyn (allemaal partners ZIA) diverse workshops gevolgd en praktische opdrachten gedaan.

De leerlingen konden een aantal hulpmiddelen ervaren en zorgactiviteiten doen, zoals bloeddruk meten en saturatie meten. Met een ouderdomspak ervaren hoe het is als je lijf niet meer doet wat jij wilt, maar ook scheren op een ballon en een ‘patiënt’ in bed aankleden.

De workshopsleiders werden ondersteund door studenten van de opleiding Mbo-verpleegkunde. JINC heeft het inhoudelijke programma verzorgd onder leiding van Anneloes Klinkers.  

Het was een leuke ochtend waarin de leerlingen een goed beeld hebben gekregen van de mbo-opleidingen van Albeda Zorgcollege in Vlaardingen en hoe het is om te werken in de sector zorg & welzijn.